ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Всеки е посредник

Всеки е посредник

Сряда, 30 Март 2011 ( прочетена 4012 пъти)

 
В американските Yellow Pages, 15% от всички вписани в раздел „печатни услуги” са посредници. За купувача, който ги избира, няма индикация или признак, че те са нещо по-различно от фирми или хора, предлагащи печатна услуга. Посредникът е страна, която урежда сделки между купувач и продавач. Той е агент, който действа от името на специфична услуга.

Собствениците на много от печатниците, прекратили работа през последните десет години, са станали посредници. Изчислено е, че има около 12 000 в САЩ , някои, действащи като посредници на печатници и в Канада, Мексико и Централна Америка. На теория посредниците нямат оборудване. Те могат да избират която и да е печатница, която има подходящото оборудване и време за нейното изпълнение. В повечето случаи клиентът плаща на посредника, а посредникът (в най-добрия случай) плаща на печатаря.

През последните няколко години се появиха нови видове посредници.
InnerWorkings - продажба на печатни услуги в Чикаго, претендират за спестени 10 или повече процента в полза на клиентите. Тяхната философия е, че съществуват печатници с прекомерен капацитет, които ще предложат печата с намаление. Въпреки че спестените пари могат да се реализират като не се плати комисионната на търговския посредник, фирмата за продажбата на печатната услуга трябва да вземе някакъв дял. Така или иначе, печатницата трябва да продава печатни услуги с някакво намаление, за да даде на крайния купувач намаление, а на фирмата за покупка на печатни услуги – печалба.

Можем да кажем, че и самите печатници също са посредници. Много печатници отдавна печатат на принципа „trade printing”(не работят с крайни клиенти) или gang printing(сборен печат). Други печатници пък винаги са купували готови покани, визитки, ваканционни карти и др.. Много печатници също така, осигуряват специални рекламни продукти на клиенти, които придобиват от търговци на едро или други. Има посредници във всеки сегмент от печатната индустрия, включително и при опаковките.

Появата на онлайн печатните услуги направи обикновените печатни продукти като уеб печатни услуги. Някои от печатниците предлагат на други да препродават техните продукти ( срещу например 25% намаление) на „приятели, роднини и клиенти”.

Ако се изчисли цялото печатане, дошло от посредници, то се равнява на 13% от целия доход на печатната индустрия (изчислени за САЩ).

От друга страна има стотици съдебни процеси всяка година, заради проблеми в печатната индустрия. Например коректурите може да са били разписани, но промяната в последната минута не е прикрепена към новата коректура. Кой е виновен, когато има три страни във връзката?

Заради това, че посредниците се обръщат към същите потециални клиенти, както професионалните печатници, клиентите виждат големите разлики в ценообразуването на печата. Освен това времето за изпълнение е спорно: някои клиенти очакват да изпратят запитване за оферта (RFQ) сутринта и цялата работа да бъде свършена същата вечер. Един посредник може да не е в състояние да се справи с такова разписание.

Днес стойността е изцяло в услугата и тази услуга може да бъде осигурена от всеки посредник, без значение дали е независим или представител на компания. Същевременно, колкото повече печатниците ускорят Интернет базирането на  предлагането на печатните си услуги, толкова повече нови контакти ще създадат с нови и потенциални клиенти.

И все пак, посредниците винаги ще са част от печатната индустрия.

автор: Франк Романо

Превод: printguide.info


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Нексиум
Внос на сувенири, памучни торбички, дигитален трансферен печат, печат на фолио за текстил, изрязване по контур, сублимационен печат на текстил и чаши, печат на стикери, изрязване на букви от плотерно фолио
giftandbag.bg
Туплекс
Дистрибуция на широка гама от изкуствени материали с различно приложение.
tuplex.bg
Ксерокс България ЕООД
производствени системи на Xerox в сферата дигиталния цветен печат.
xerox.bg

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт - дигитален широкоформатен печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама