ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet За каталозите и рекламата в тях

За каталозите и рекламата в тях

Петък, 13 Септември 2013 ( прочетена 5456 пъти)
Тази седмица прозвъняваме всички фирми, които ще влезнат в печатен каталог Polygraphy Info 2010.

 

Екипът ни е от трима души и актуализираме данните на малко над 1100 фирми от целия бранш. Софтуерът, който си написахме миналата година за управление на базата данни, ни е много полезен, тъй като автоматично актуализираме и електронния каталог www.polygraphy.info.

 

Макар и малко уморителна, тази работа е много приятна и интересна.

 

За съжаление, установихме и няколко порочни практики, които прилагат колеги от други каталози.

 

- Изпраща се каталог с някакво CD, подписвате се на куриера, а някъде с малки буквички пише, че ако не върнете пратката до няколко дни, трябва да платите каталога и CD-то, които са на някаква цена. Това настройва негативно много потребители, които не желаят да закупят нещо, което не са избрали. Прави ги и подозрителни към всякакви каталози.

 

Бихме искали да напомним на всички фирми от бранша, които не са работили с нас, че каталога Polygraphy Info 2010 можете да получите само по три начина:

 

- да го закупите само от едно място - онлайн магазина ни.

 

- да ви го подарят рекламодатели в каталога, защото сте техен клиент или партньор и са ни поверили организацията на пратката. Това е отбелязано върху каталога като персонализирано съобщение. Вие не заплащате нито каталога, нито доставката му.

 

- да ви го подарим на специално браншово събитие, на което сме медиен партньор.

 

Правим това уточнение, тъй като в печатния и рекламния бранш сме познати, но не се познаваме с всички фирми лично, а въпросната порочна практика се шири навсякъде. Смятаме, че е некоректно да прилагаш разни номера и хватки /които не сме сигурни и че да законни/, за да принудиш хората да купуват нежеланите ти продукти и това е меко казано... непрофесионално. Ще се въздържим от други квалификации.

 

 

- Друга порочна практика на някои каталози - обаждат се за сверяване данните на фирмата и след минимум 10 минути загуба на ценно време, се обявява, че тази информация ще бъде публикувана, само ако се заплати определена сума.

 

До уважаемите колеги, работещи в сферата на каталозите и работата с информация: Ако не сте забелязали, хората могат да стигнат до вашите каталози безпрепятствено - сигурни сме, че всички се грижим да сме добре позиционирани в Интернет търсачките. Да прилагате подобни похвати, за да продавате услугите си, не е професионално. Честната търговска практика е да се обяви, че искате да продадете нещо и потенциалният клиент да реши дали желае да закупи услугата ви. Всичко останало е подвеждане и дребни манипулации, които водят до недоверие и нежелание да се контактува с вас.

 

Нашата работа: повечето клиенти, които ни познават, вероятно са забелязали, че нямаме практиката да досаждаме на хората с обаждания и безсмислени оферти. Всеки, който желае да рекламира дейността си в Интернет може да стигне до нас. При над 2000 фирми в печатния бранш, познаваемостта ни е над 95%. Не смятаме, че трябва да насилваме хората да ползват услугите ни. Обаждаме се веднъж годишно, за да актуализираме данните и дейността на всеки от бранша. Едно обаждане отнема не повече от 3 минути /засичали сме ги с хронометър./

 

Не ни се искаше да пишем остри постове, но беше важно да уточним тези неща - всички фирми в печатния бранш присъстват в eлектронния ни катало безплатно, освен ако не са пожелали да бъдат рекламодатели. Печатният каталог Polygraphy Info 2010 се продава, само ако се поръча от магазина ни. Подаръците, които са пожелали да направят клиентите ни на свои контрагенти, са изрично упоменати като подарък и от получателя не се изисква да се заплаща каталога или куриерската услуга.

 

Ако все още не сме стигнали до вашата фирма, ще ви се обадим, но не за да ви продадем нещо :-)

 

Екипът на Полиграфия инфо


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Радев Принт ЕООД
Директен и трансферен текстилен ситопечат печат. Тампонен печат на сувенири и различни детайли. Ситопечат – плосък и ротационен. Топъл печат - плосък и ротационен.
radev.bg
Дас Принт ЕООД
Поставяне на цветни лайсни на календари.

Лого Дизайн ООД
Завод за реклама, външна/печатна реклама, сувенири дигитален печат.
logodesign.bg

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Мениджър Ключови клиенти
гр. София
фирма GPTS Ltd

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на полиграфическа машина
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама