ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Заключване на InDesign Book файл

Заключване на InDesign Book файл

Вторник, 4 Октомври 2016 ( прочетена 4617 пъти)
Въпрос от Матю:
„…главите в моя InDesign book файл се разместиха по случайност, което доведе до значителни разходи за препечатване. Има ли начин да заключа поредността на главите?“

InDesign няма вграден начин за заключване в панела Book, но можете да заключите файла на харддиска си. Не забравяйте, че той е обикновен файл, подобен на тези на InDesign, но разширението му е .indb. Можете да го изберете и да го заключите от Get Info на Mac или Properties под Windows. (Уверете се, че сте запазили и затворили Book панела в InDesign преди да извършите това.)

Заключване на Book файла
Това, обаче, само заключва Book файла, не файловете, които съставляват цялата публикация. Например, все още можете да променяте последователността на главите в панела Book (с влачене) или дори да ги триете и добавяте нови файлове в панела. Тъй като файлът е заключен, просто няма да можете да запазите промените.

Когато затворите панела Book, InDesign ще ви попита иска ли да запазите промените. Но дори и да цъкнете Save, за съжаление програмата няма да ви каже, че файлът е заключен и промените ще бъдат изгубени. Тя просто кротко затваря файла. Следващия път, когато отворите Book файла, главите ще са в реда, в който сте ги заключили.

Проблемът
Но самите файлове може да не са същите! Най-вече номерата на страниците може да са се объркали. Това става, защото когато „без да искате“ промените реда на главите в заключения панел, InDesign обикновено обновява номерата на страниците. На заден план той буквално отваря файла за главата, променя номерацията на страниците, записва промените и го затваря. Това, очевидно, е лошо. Когато отворите отново панела Book, ще установите, че номерацията на страниците са променени.

 

Заключване на InDesign Book файл


Решението
Ако това се случи, трябва да изберете Update Numbering > Update All Numbers от менюто в панела Book.
Или, още по-сигурно: преди да заключите Book файл, първо изберете Book Page Numbering Options от панела Book и махнете отметката на “Automatically Update Page & Section Numbers”.

 

Заключване на InDesign Book файлТака, ако някой размести главите на книгата в панела, InDesign няма да промени номерацията на страницата в тези файлове.

Като цяло, методът със заключването на файла е заобиколно решение и в действителност не заключва документа. Несъмнено щеше да е по-добре в InDesign да бъде вградено истинско решение, което заключва файловете и да ги предпазва от неволни промени.

Автор: David Blatner
Източник: indesignsecrets.com
Превод: Мартин Новев


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Арагорн ЕООД
Фирмата предлага техника и консумативи за сублимационен и директен печат в/у текстил. Предлагаме широкоформатни принтери.
printontextile.eu
ФТС България ООД
ФТС България предлага ERP/CRM/DMS/BI решения за управление на бизнеса, базирани на утвърдени IT системи на Microsoft Dynamics, Deltek Maconomy, M-Files, Power BI, както и различни специализирани, вертикални ИТ решения за печатарската индустрия като DynamicsPrint.
fts.bg
Ротопринт ООД
Печат на самозалепващи етикети на ролка за автоматично и ръчно лепене.
rotoprint-bg.com

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Щанцьор (Хайделберг цилиндър)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама