ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Заключване на InDesign Book файл

Заключване на InDesign Book файл

Вторник, 4 Октомври 2016 ( прочетена 4801 пъти)
Въпрос от Матю:
„…главите в моя InDesign book файл се разместиха по случайност, което доведе до значителни разходи за препечатване. Има ли начин да заключа поредността на главите?“

InDesign няма вграден начин за заключване в панела Book, но можете да заключите файла на харддиска си. Не забравяйте, че той е обикновен файл, подобен на тези на InDesign, но разширението му е .indb. Можете да го изберете и да го заключите от Get Info на Mac или Properties под Windows. (Уверете се, че сте запазили и затворили Book панела в InDesign преди да извършите това.)

Заключване на Book файла
Това, обаче, само заключва Book файла, не файловете, които съставляват цялата публикация. Например, все още можете да променяте последователността на главите в панела Book (с влачене) или дори да ги триете и добавяте нови файлове в панела. Тъй като файлът е заключен, просто няма да можете да запазите промените.

Когато затворите панела Book, InDesign ще ви попита иска ли да запазите промените. Но дори и да цъкнете Save, за съжаление програмата няма да ви каже, че файлът е заключен и промените ще бъдат изгубени. Тя просто кротко затваря файла. Следващия път, когато отворите Book файла, главите ще са в реда, в който сте ги заключили.

Проблемът
Но самите файлове може да не са същите! Най-вече номерата на страниците може да са се объркали. Това става, защото когато „без да искате“ промените реда на главите в заключения панел, InDesign обикновено обновява номерата на страниците. На заден план той буквално отваря файла за главата, променя номерацията на страниците, записва промените и го затваря. Това, очевидно, е лошо. Когато отворите отново панела Book, ще установите, че номерацията на страниците са променени.

 

Заключване на InDesign Book файл


Решението
Ако това се случи, трябва да изберете Update Numbering > Update All Numbers от менюто в панела Book.
Или, още по-сигурно: преди да заключите Book файл, първо изберете Book Page Numbering Options от панела Book и махнете отметката на “Automatically Update Page & Section Numbers”.

 

Заключване на InDesign Book файлТака, ако някой размести главите на книгата в панела, InDesign няма да промени номерацията на страницата в тези файлове.

Като цяло, методът със заключването на файла е заобиколно решение и в действителност не заключва документа. Несъмнено щеше да е по-добре в InDesign да бъде вградено истинско решение, което заключва файловете и да ги предпазва от неволни промени.

Автор: David Blatner
Източник: indesignsecrets.com
Превод: Мартин Новев


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Офис 1 Суперстор
Богат асортимент от над 10 000 рекламни продукта, както и широка гама от печатни услуги и всичко това под един покрив.
office1.bg
БУЛГРАФИКА ЕООД
Консумативи, материали и машини за полиграфическото производство.
bulgraphica.com
Саванто АД
Директен вносител на оборудване за професионален дигитален печат с марки Oce и Canon, както и на системи за довършителни операции.
savanto.com

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама