Обзор на пазара на труда в Dotbrain за месец август 2021

173
Обзор на пазара на труда в Dotbrain за месец август 2021

През август се затвърждават някои от тенденциите от предходни месеци. Първата е продължаващото търсене на опитни кандидати, които да работят на машини. Поради тази причина в Dotbrain, а и в други сайтове за работа преобладават тези обяви. Работодателите търсят само обучени хора,  които имат възможност да започнат работа почти веднага. Продължава и плавното повишение на предлаганото възнаграждение спрямо предходни месеци. Както обикновено през август печатниците се подсигуряват с екип за очакваните натоварени месеци в края на годината

Вижте обзора на пазара на труда в Dotbrain за месец юли 2021

Възможно е за т.н. „дефицитни“ професии работодателите да прибегнат и до „кражба“ на персонал. В следващите месеци броят на месечно предлаганите от работодателите свободни позиции ще намалява. Причините за това  са очакваната нова вълна от Covid-19 и евентуална нестабилна икономическа ситуация в страната заради парламентарна криза.

Като основна заплаха за бранша продължава да бъде постоянното напускане на кадри с дългогодишен опит, който не може да бъде компенсиран с няколко месечно обучение на кандидати без качества, съгласили се (вербувани) да работят тази работа. Текучеството във фирмите пък от своя страна води до тотална демотивация на останалия персонал. Резултатът е много брак в работата и неефективност на печатниците.

В момента натоварването на фирмите, занимаващи се с печат и реклама, е добро и собствениците гледат оптимистично на бъдещето на своя бизнес.

Ние от Dotbrain можем да направим връзката работодател и кандидат за работа.

Вижте някои от предлаганите позиции за месеца тук:

Специалист подготовка на машини за довършителни процеси
Подготвя за работа следните машините за довършителни процеси в печатницата: сгъвачна машина, ВШМ, телова шивачка, кашираща машина, биндер, машина за поставяне на спирали, ламинатор и др.; Търси се човек с опит на някои от машините. Предлага се и допълнително обучение.

Щанцьор на автоматична щанца
Работа е на автоматична плоска щанца пълен формат и щанца тип „Американка“. Задължително се търси кандидат с опит. Заплащане 2000 лв нето.

Резач на прав нов (ножар)
Задължителен опит на тази длъжност. Редовна смяна. Заплащане над 1800 лв нето, по договаряне.

Офсетов печатар на двуцветна машина
Печат и обслужване на двуцветна машина 50х70. Търси се кандидат с опит.

Офсетов печатар
Печат и обслужване на четирицветна машина 70х100. Търси се кандидат с опит. Работа на смени. Стартово заплащане 1800 лв нето.

Специалист предпечатна подготовка
Проверка на клиентски файлове и подготовката им за печат, електронен монтаж. Стартово заплащане 2000 лв нето.

Имаме и други свободни позиции. Вижте пълен списък с актуални 29 обяви тук.
Dotbrain.eu постоянно предлага свободни необявени в сайта места, те се предлагат само на кандидати, преминали тестове и интервюта на Dotbrain.
За информация за необявените позиции, моля свържете се на тел.: 0878 100 148
За Вас Работодатели: Можем да ви препоръчаме на разположение в момента подходящи специалисти търсещи работа, преминали тестовете на Dotbrain.eu. Информацията е достъпна само за клиенти на Dotbrain.

свободни позиции


Можем да се ангажираме с нашите клиенти работодатели постоянно да им предоставяме информация и да им предлагаме търсещи работа кандидати, които са ни направили добро впечатление и постигнали високи резултати на тестовете.
За допълнителни условия и цени на услугата вижте тук: (за регистрирани работодатели)
Ако сте работодател или кандидат за работа, за повече информация ни потърсете:
Dotbrain.eu
тел.: 0878 100 148
e-mail:office@dotbrain.eu
Телеграм канал за свободните позиции в Dotbrain и кандидати търсещи работа.

Интернет портал за печатни технологии.