Свободни позиции за работа в Dotbrain.eu от дата 26.06.2018

1282
Свободни позиции за работа в Dotbrain.eu от дата 26.06.2018

Търсят се основно книговезци, помощник печатари, резачи на прав нож и ситопечатари. Разбира се Dotbrain.eu предлага постоянно свободни позиции за търговци и акаунти и мениджърски позиции в различни печатници и рекламни агенции, някои необявени официално и достъпни само за регистрирани потребители.

Трудовият пазар в областта на печата и рекламата изненадващо е много динамичен в началото на лятото.
Основно преобладава търсенето от страна на работодателите. За голямо съжаление се търсят основно нискоквалифицирани кадри или такива без никакъв опит. От страна на работодателите, на кандидатите се предлага обучение в самата фирма, обслужващо само нуждите на компанията. По този начин се създават собствени кадри с познания, които в последствие са недостатъчни за служителите попадайки в друга фирма, с други технологични възможности и организация на работа. Очакваме тенденция да се търсят хора без опит да продължи и да се задълбочи, основно заради невъзможност от страна на работодатели да предложат адекватни условия на труд и заплащане на качествени кадри. Съществен е и проблема с мотивацията на служителите, които понастоящем работят в компаниите, фактор, на който много малко работодатели обръщат внимание. Увеличение на заплатите по професии не се забелязва от началото на годината, въпреки търсенето. В резултат на това, очакванията ни са трайна миграция на работна ръка в други близки по дейност и по-добре платени браншове като търговия, IT индустрия, транспортни услуги и др.   

Активността по това време на годината е доста по-слабо от страна на търсещите работа.
При кандидатите за работа има редица промени във връзка с очакванията им за условия на труд и заплащане. По-високото заплащане и по-добри условия на труд се изискват по подразбиране, без значение от нивото на квалификация и професията, която практикува търсещия работа. Съществени фактори все по-осезаемо са местоположението на работното място и нивото на осигуровките, особено за определени възрастови групи. При кандидатите все по-често можете да чуете, че търсят развитие, но почти никой от тях не може да дефинира какво точно означава това. За съжаление повечето професии са обезценени и в голямата си степен не се уважават дори от практикуващите ги. Това води и до липса на желаещи кандидати за работа за конкретни позиции, което ще доведе то непреодолими трудности при производства с ниска автоматизация на труда. В края на летния период очакваме активизация в търсенето на работа, от страна на кандидатите.

Неадекватна оценка за възможностите.
Практиката ни, а и вече натрупания опит и статистиката в областта на рекрутмънта ни показват, че за много от професиите голяма част от кандидатите не могат да покрият и минималните изисквания за длъжността, дори след дългогодишна работа. Причина е занаятчийския елемент, липсата на основно образование, зоната на комфорт, в която често изпадат служителите в една компания, липсата на специализирано обучение и др. Dotbrain разширява и подобрява системата си за тестове, за да можем да бъдем все по-точни в преценката си за кандидатите за работа, съобразено с условията на труд предлагани от работодателите.

Образование
Все по-често се говори за т.н. дуално обучение. Типично по български с чорбаджийки оттенъци това ще бъде приложено локално без обща национална програма. За кого е полезно? Вероятно за работодателите. Съчетаване на работа и обучение сигурно ще подобри ситуацията в бранша, но едва ли ще реши проблемите, като условията на труд, заплащане и имиджа на самите професии. Това само с обучение не става

Напомням, че краткия анализ по-горе е на основата на работата на Dotbrain основно в София и някои други по-големи градове в страната и отразява натрупана информация за над 450 тествани кандидати за работа и обратна връзка от повече от 100 работодателя.

Dotbrain продължава работа в подбора на персонал в областта на печата и рекламата и за нас е радващо, че за този тригодишен период, в който оперираме, успяваме да съберем кандидати за работа и работодатели в специализирана платформа за бранша.

Ако сте кандидат за работа, възползвайте се от акцентите на предлаганите в момента свободни места за работа от Dotbrain.eu: 

Специалист предпечатна подготовка
Позицията е фирма занимаваща се със ситопечат върху текстил в Пловдив. Работата е свързана е с подготовка на файлове за печат. Търси се човек с опит.

Резач на прав нож (на смени)
Работата е на две смени, без нощен труд. Стартово заплащане за хора с опит 1300 лв нето.

Специалист по системи за управление на качеството
Необходимо е кандидатът да има опит в управлението или внедряването на ISO.

Печатар на лакираща машина
Търси се човек с опит на автоматична плоскопечатна сито машина или печатар офсетов печат, който да бъде преквалифициран за длъжността.

Технолог офсетов печат
Кандидатът трябва да е с опит в офсетовия печат. Осигурен е транспорт.

Книговезец в дигитална печатница
Кандидатът задължително трябва да е с натрупан опит в офсетова или дигитална печатница. Работи се на две смени. Работата е в центъра на София.

Всички актуални обявени 42 обяви вижте тук.

За информация за необявените позиции, моля свържете се на тел.: 0878 100 148
 
Ако сте работодатели: Можем да ви препоръчаме на разположение в момента подходящи специалисти търсещи работа, преминали тестовете на Dotbrain.eu:

 

позиции за работа в печата и рекламата

Статистика:
Фирми, които ни се довериха: 53
Наети чрез нашите услуги служители до момента: 139
Преминали тестовете ни: 455
Можем да ви препоръчаме: 11 тествани кандидати
Регистрирани фирми: 281
Регистрирани потребители: 1352

Все повече работодатели се възползват от услугата ни за професионален тест на настоящи служители или кандидати за работа при тях.

Приложение на специализираната ни услуга „Тестове“:
– за проверка на познанията на настоящи служители в компанията – Работодателят получава персонален атестат за всеки тестван служител, в който се описват предимства и пропуски. Тестът е изцяло съобразен с технологиите и спецификите, които се използват във фирмата.
– за проверка на компетентност преди окончателно одобрение на кандидати за работа, които самите работодатели са подбрали

За допълнителни условия и цени на услугата вижте тук:  (за регистрирани работодатели)

Текста написа: Пламен Давидов

За повече информация:
Dotbrain.eu
тел.: 0878 100 148
e-mail:office@dotbrain.eu

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.