Свободни работни места в Dotbrain (юни 2024)

561
Свободни работни места в Dotbrain (юни 2024)

Месец юни стартира с лек отлив както на кандидати, така и на нови обяви в Dotbrain, вероятно заради настъпващия отпускарски период. Много кандидати отлагат търсенето на нова работа от притеснения да не объркат планираните си отпуски, въпреки че това винаги може да се договори с новия работодател. При работодателите настроенията са в двете крайности – от постоянно наемане на нови хора и дори преминаване на сменни режими на работа до пълно замразяване на процесите на наемане на нови служители, оставяйки настоящия персонал във фирмата да поеме цялото натоварване. Това са процеси, които в никакъв случай не трябва да се приемат за тенденция, а по-скоро са свързани с краткосрочни ситуации, свързани с периода от годината, инвестиции и преструктурирания, които са постоянни и нормални процеси в печатниците.

 

Dotbrain

 

В момента (месец юни) в Dotbrain се търсят основно кандидати за производството, които да работят на различни по тип машини. Профилът на най-желания нов служител е човек на възраст между 35 и 45 години, без ограничение в пола и образованието, който „да издържа да стои прав един час до машина“. Като цяло обаче, работодателите нямат време, нито структура да обучават новопостъпили служители и поради това предпочитат да наемат хора с опит. Предимство при избора имат кандидати с опит на различни печатни, облагородяващи и довършителни машини в полиграфията, рекламното производство и печата на текстил. За тях предлаганото възнаграждение е постоянно растящо. При някои професии като офсетов печатар, специалист предпечатна подготовка, калкулант или технолог, изискванията за знания и опит остават високи, заради по-дългия период на обучение и по-големите отговорности в процеса на работа.

 

Dotbrain

 

Относно получаваното възнаграждение, по статистика от клиенти на Dotbrain, има около 20% ръст на предлаганото стартово нетно заплащане в обявите на работодателите спрямо месец юни миналата година. В София, сред обявите на Dotbrain, почти не останаха свободни работни места със заплащане под 1800 лв. нето. Иначе заплащането в производството варира в широки граници между 1800 и 3700 лв. и повече, в зависимост от квалификацията, условията на труд и отговорностите (тази наша статистика не включва някои административни и мениджърски позиции).

Преди да преминем към кратък акцент на свободните работни места в Dotbrain, вижте новосъздадения ни канал във Viber, който е предназначен само за търсещи работа. В него можете да намерите по-подробна информация за обявените от нас свободни работни места, като например подробности за машини, местоположение, заплащане и други условия на труд. Предимството на Viber канала е, че абонатите не могат да виждат другите участници, могат да се коментират постове, да се изпращат покани и др.

Вижте акцентите на предлаганите позиции тук:

Книговезци
Имаме няколко свободни позиции за книговезци в дигитални и офсетови печатници. Предпочитат се кандидати с опит в работата с книговезки машини. Редовна смяна. Заплащане от 1800 – 2000 лв. нето. На различни места в София.

Щанцьор
Разполагаме с една свободна позиция за щанцьор. Машините са „Хайделберг Цилиндър“ и „Американки“. Редовна смяна. Добър колектив и заплащане.

Резач на прав нож (ножар)
Разполагаме с една свободна позиция за ножар. Заплащане над 2500 лв. нето по договаряне, според опита. Работи се на редовна смяна. Търси се опитен кандидат.

Офсетов печатар
Търси се опитен офсетов печатар. Работата е на модерна половинформатна машина. Работа на две смени. Отлично заплащане.

Акаунт
Търси се акаунт в офсетова печатница. Изготвяне на оферти за клиенти. Познаване в дълбочина на печатните и довършителните процеси. Редовна смяна. Стартово заплащане 2000 лв. нето или по договаряне, според опита.

Услугата, която предлага Dotbrain, е безплатна за кандидатите за работа. Конфиденциалността е гарантирана.

Пълен списък на обявите вижте тук.

Dotbrain.eu
тел.: 0878 100 148
e-mail: office@dotbrain.eu

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.