Пет причини да изберете Dotbrain за ваша агенция за подбор на персонал

3780
Пет причини да изберете Dotbrain за ваша агенция за подбор на персонал

Актуална информация

Работим с рекламни производители, агенции, малки и големи компании с рекламни и печатни отдели. Годишно провеждаме над 250 интервюта с кандидати за работа, поддържаме актуална база и познаваме добре изискванията и предпочитанията им. Работим на принципа „точният човек за точното работно място“, защото имаме собствена система за оценяване на кандидатите, техните знания и възможности.

Вместо вас и без излишни разходи

Всеки ден помагаме на работодателите в бранша, които нямат специалисти за подбор на персонал. Често агенцията ни за подбор е пръв избор на големи компании, които търсят професионалисти от бранша, като се доверяват на нашите експертиза и познаване на материята. Всичко това нашите клиенти получават на разумна цена – за спокойствието, че има кой да свърши досадната работа по публикуване и промотиране на обяви, отсяване на автобиографии, срещи с неподходящи кандидати, невярна или подвеждаща информация.

Правилна оценка на кандидатите

При нас кандидатите за работа преминават две нива на подбор. Първото е входно интервю, в което събираме цялата информация за изискванията и предпочитанията на кандидата – локация, очаквана заплата, готовност за работа на смени, срокове за напускане на предишна работа, евентуални пречки при започване на нова работа, специални изисквания при подписване на договор и още много важни детайли. Само тази информация, поднесена в готов вид за работодателя, му спестява провеждането на поне едно интервю с кандидата.

Второто ниво е оценката на професионалните знания и умения. Имаме разработена система от сложни и дълги тестове, които се генерират специално за всеки кандидат – на база професионален опит и изискванията за конкретна длъжност. По този начин можем да направим най-точното съвпадение между търсенето и предлагането. Работодателят получава не просто автобиография на кандидата, а цялата информация – проверена и коректно поднесена. Кандидатът е запознат с всички изисквания на работодателя за длъжността. Така преди първа среща и двете страни спестяват време и излишни изненади.

Бърза писта

За последните шест години, откакто агенцията ни за подбор работи, стотици кандидати за работа са ползвали услугите ни. Много от тях продължават да бъдат част от базата ни данни и дори да не са официално на пазара, се интересуват от нови възможности. Има немалка част от хора, които не биха кандидатствали официално по обява, но имат готовност да сменят работата си, ако имат увереността, че кандидатурата им ще бъде разгледана при пълна конфиденциалност. Те се доверяват на нас. Ползвайки нашите услуги, все по-често работодателите могат да бъдат приятно изненадани от намирането на точния човек буквално за дни, без да се налага да събират и отсяват кандидати със седмици.

Headhunting

Тази щекотлива тема обсъждаме при всеки разговор с работодатели, защото печатният бранш е малък, дефицитът на квалифицирани кадри е голям, а често конкуренцията е ожесточена.

Нашата работа не е да крадем кадри от конкурентни компании. Но нашата работа предполага кариерно ориентиране и услуги и за кандидати, които желаят да си сменят работата или търсят нови предизвикателства. Ако служител има намерение да смени работата си, той ще го направи със или без агенция за подбор. Не забравяйте, че най-добрият начин служителите ви да останат в компанията е, като ги мотивирате за това.

Повече информация на www.dotbrain.eu

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.