ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии

Тест на iGen3 110

Към всички тестове > Тест на iGen3 110 > Страници: 12345678910
Наличен е и софтуерен контрол за управление, благодарение на който ефектът на ултразвуковия трансфер може да бъде регулиран, в зависимост от конкретната медиа. В нашия случай се наложи еднократно завишаване на стойността, по подразбиране. Тестовете бяха проведени с фабрия бял - 240 g/m2, дизайн керн- 250 g/m2. и мурило бианко – 260 g/m2, като за тестови форми бяхме подбрали изображения за печат с плътни фонове. Резултатите определено надминаха очакванията ни и можем да ги охарактеризираме, като много добри.

В заключение можем да кажем, че при печат върху специализирани медии Xerox iGen3 110 се представи в двете крайности. Затова нашата препоръка е: преди да решите да печатате върху някаква специална хартия, консултирайте се с операторите на машината, където ще печатате. И нека не забравяме, че инженерите от Xerox препоръчват машината да бъде експлоатирана със сертифицирани медии. Списъкът не е никак малък, така че потребителите не са ограничени по никакъв начин.


Цена на отпечатъка.
Xerox iGen3 110 е с най-ниска себестойност на отпечатъка сред всички модели от производствения клас, не само на Xerox, но и на други, конкурентни производители. Ксерокс България предлага различни планове за обслужване на оборудването, в зависимост от особеностите на бизнес-модела на клиента и месечното натоварване. Данните от договорите за поддръжка са конфиденциални, но за конкретния клиент „Фреш дизайн”, можем да си направим някои изводи от публикуваната ценова листа. За 100 листа 150 gsm хартия, във формата 520 х 364 mm, цената е 70 стотинки на лист, а за 200 и повече листа, под 50 стотинки. Ако сравним цената на площ отпечатана продукция, с машините от по-нисък клас, стигаме до извода, че крайната клиентска цена на Фреш дизайн в конкретния случай, е по-ниска от себестойността, получена от малките машини. Това обезсмисля печатането на тиражи над 200 листа на малките машини, както ценово, така и от гледна точка на качество и удобство.

Обслужване и поддръжка
Както при всяка машина във високия производствен клас, така и Xerox iGen3 110 се нуждае от ежедневна профилактика и почистване. На такава подлежат коротроните и мрежите, като необходимите операции тук са значително улеснени, благодарение използването на допълнителни приспособения, както и допълнителни подобрения на самите коротрони.

Предвидено е смяната на тонера да става в движение, а почистването и отстраняването на заседнала хартия е лесно. Xerox iGen3 110 е снабден с достатъчно на брой и достатъчно надеждни датчици, благодарение на които посочва прецизно мястото на заседналата хартия. Значително е улеснено и почистването на ролките. В обслужването, извършвано от операторите влиза и отстраняване на отработените тонер и девелопер.
12345678910