Екологичен моден печат по заявка от Kornit Digital на Pure Origin

438
Екологичен моден печат по заявка от Kornit Digital на Pure Origin

Световният лидер в дигиталния печат на текстил Kornit Digital участва в изминалото изложение Pure Origin, на 9-11 февруари в Olympia London.

Провеждано съвместно с Pure London, Pure Origin е представено като „единственото британско изложение, което съчетава всеки елемент на веригата на доставките в модната индустрия заедно, на едно място.“

Целта на Kornit е да покажат на производителите и марките на модния пазар, че могат да произвеждат модни продукти по устойчив начин. Това включва производство по заявка, по изгоден начин, без компромис с опазването на околната среда.

 

моден печат по заявка

 

С уникалното си решение за печат с една стъпка и патентованите си мастила на водна основа NeoPigment, Kornit Digital позволява екологично производство по заявка на текстилни продукти. Високото качество на печат на решенията на компанията позволява налагане на нови бизнес модели.

„Решенията на Kornit отговарят на нарастващата потребност на модната индустрия да коригира въздействието си върху околната среда, проблем, който е задълбочен от свръхпотреблението и нарастващия брой дизайнерски колекции,“ каза Omer Kulka, вицепрезидент на маркетинга и продуктовата стратегия на Kornit. „Конвенционалната аналогова технология е зле пригодена за отговор на това предизвикателство и не е създадена за малки тиражи продукти, произведени по заявка. Електронната търговия създава очаквания за бърза възвращаемост и индустрията очаква ефективни, устойчиви, цифрови средства за производство. Те са в основата на предложенията на Kornit.”

Източник: пресинформация на Kornit
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.