Изложби в сферата на текстила, дизайна и визуалните комуникации на изложението COPIS

955
Изложби в сферата на текстила, дизайна и визуалните комуникации на изложението COPIS

От 5 до 7 октомври в Интер Експо Център Националната художествена академия ще представи творби на свои студенти

Творби в областта на текстила, рекламния дизайн, визуалните комуникации и индустриалния дизайн на студенти от НХА ще бъдат представени на международното изложение за печат и реклама COPI’S. Събитието е свързано с отбелязването на 120 години от създаването на Националната художествена академия.

 

Откриването на изложбата ще бъде на 5 октомври, в първия ден на изложението, което ще продължи до 7 октомври в Интер Експо Център – София.

 

 

Между печата и рекламата
В съвременния свят печатът върху текстилни материи е водеща световна тенденция в дизайна за интериор и облекло, в която студентите на НХА успешно развиват своите артистични идеи. На COPI’S те ще представят серия декоративни платове за интериор и облекло, които са изработени чрез компютърно проектиране, дигитален печат, фото-филмов печат и сериграфия.

 

Интересна подробност е, че в рамките на изложението студенти от специалност „Плакат и визуална комуникация“ също ще използват текстила, като демонстрират печат на свои проекти и плакати по авторски теми.

 

В областта на рекламния дизайн НХА ще покаже студентски и дипломни проекти от последните години, чиито основни обекти включват – рекламни пана и постери, пластики, билбордове, транспаранти, мултимедийни презентации, уеб реклама и др.

В изложението ще се включват и автори в сферата на индустриалния дизайн, които ще покажат проекти и макети, свързани с екстериорен и интериорен дизайн.

COPI’S ще бъде с вход свободен в продължение на три дни. Moжете да откриете всички новини и съпътстващи събития на страницата на изложението http://www.copi-s.com/bg.

 

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.