Нови PantoneLIVE решения за производството на пластмаса, лакове и текстил

2386
Нови PantoneLIVE решения за производството на пластмаса, лакове и текстил

Потребителите вече могат да споделят дигитално спектралната информация за цветовете Pantone Plastics, Coatings и Textiles, за да подсигурят правилното възпроизвеждане на информацията и точното и бързо осигуряване на необходимия цвят.

PantoneLIVE

 

X-Rite и Pantone LLC обявиха, че цифровата им облачна система за стандартизация на цветовете, PantoneLIVE, ще включва официална спектрална информация от Pantone Fashion, Home + Interiors System за памук и найлон и Pantone Matching System (PMS) за пластмаси и лакове. За пръв път специалистите по цвета и производителите ще имат незабавен достъп до актуални спектрални стойности за Pantone цветове за пластмаси, лакове и текстил. Това включва цвета на годината на Pantone за 2018: PANTONE 18-3838, Ultra Violet. Новото предложение, PantoneLIVE Production за пластмаса, лакове и текстил, се интегрира с инструментите за управление на цвета на X-Rite, за да осигури безпроблемна комуникация на цвета за дизайн и производство и да подобри съответствието между дизайна и готовия продукт.

Дизайнерите в областта на модата, домашните потреби и други продукти рутинно използват физическите цветови стандарти на Pantone за вдъхновение, задаване на спецификации, комуникация и потвърждаване на цветовъзпроизвеждането. PantoneLIVE Production – Plastic, Coatings and Textile може да бъде използван за подобряване на цветовата комуникация с доставчиците като им даде достъп до точната спектрална информация на цвета, който трябва да възпроизведат. Това им помага да започнат незабавно създаването на формулата за съответния цвят в областта на текстила, пластмасите и лаковете. Спектралната информация помага на доставчиците да определят най-изгодното количество пигмент, за да постигнат точен цвят и плътност. Това пести време и намалява разходите.

Интегрирана производствена система за управление на цвета
Производителите и доставчиците могат да получат достъп до спектралната информация на Pantone в PantoneLIVE Production, стандартите за пластмаси, лакове и текстил, през X-Rite Color iMatch и Color iQC софтуерт, докато измерват с настолен спектрофотометър X-Rite или ръчен Ci64. Това осигурява работен поток с интегрирано управление на цветовете, проектирано, да осигури точно формулиране на Pantone цветовете.

Източник: пресинформация на X-Rite
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.