Нов модел на Mimaki за директен печат върху текстил

2144
Нов модел на Mimaki за директен печат върху текстил

Mimaki обяви, че ще представи изцяло нов мастиленоструен принтер за печат върху текстил на изложението ITMA 2015, което ще се проведе в Милано, Италия между 12 и 19 ноември тази година.

Mimaki TX300P-1800

 

В зала 18 Mimaki ще покаже за първи път модела TX300P-1800, който печата директно върху текстил с ширина 1.8 метра.

„Моделът е създаден, за да отговори на нарастващото търсене на по-малки размери, по-бързи срокове за изпълнение и възможността за създаване на проби.” Така описва TX300P-1800 Mike Horsten от Mimaki и добавя: „Също така целим да отговорим на промяната в текстилното производство, която преминава от аналогово към цифрово и от централизирано към децентрализирано производство. Не далеч в бъдещето ние очакваме потребителите да изтеглят или сами да създават свои собствени модели и по този начин да не се ограничават от предлаганите от страна на търговците. Моделът TX300P-1800, който се предлага с различни видове мастила и предлага много високо качество е идеалното решение за този нов дистибуционен модел при печата върху текстил.”

Моделът е 8-цветен и разполага с печатаща глава, позволяваща скоростно и точно позициониране. Той е подходящ за висококачествено отпечатване върху всички видове тъкани, включително по-дебели и текстурни материали. Сред другите характеристики на TX300P-1800 са резолюция на печат до 1080 dpi и размер на капката от 6 до 24 pl. По-малките се използват за създаване на изображения с висока резолюция, докато по-големите гарантират високоскоростен печат. Скоростта на печат достига до 68 кв.м/час и е почти два пъти по-висока в сравнение с конвенционалните модели.

Самият модел ще започне да се продава във Великобритания и Ирландия от декември тази година. Предшественикът му – TX2-1600 се използва за печат върху текстил вече 14 години. TX300P-1800 може да работи със сублимационни, дисперсионни, текстилни пигментни, реактивни и киселинни мастила, като по този начин може да покрие широк спектър от приложения и медии. Контейнерите за мастила са с капацитет от 2 литра, което позволява печат на дълги тиражи, а в допълнение има вградена система за автоматично откриване и почистване на запушени дюзи.

Към машината ще се предлагат и решенията RasterLink 6 и TxLink3 Lite. Чрез тях могат да се правят различни цветови преобразувания за постигане на максимална точност на специални цветове, а също така позволяват създаване на различни цветови и повтарящи се модели за големи, безшевни платове.

Вижте още за модела Mimaki TX300P-1800.

Източник: www.largeformatreview.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/