Печатът върху текстил излиза на преден план по време на Drupa 2020

178
Печатът върху текстил излиза на преден план по време на Drupa 2020

Печатът върху текстил излиза на преден план по време на DrupaTouchpoint textile е името на новото премиерно специализирано шоу, което ще бъде представено в зала 4 по време на Drupa 2020 (16-26 юни, Дюселдорф/Германия). То ще обедини на едно място множество индустрии, работещи в областта на дигиталния текстилен печат. Отделянето на специално внимание идва да подчертае значимостта на този сегмент като двигател на иновации и растеж в нови области за печатния бранш.

В основата на шоуто застават два основни партньора: German Institutes for Textile and Fibre Research (DITF) и най-големият център за изследователска дейност в областта на текстила European Specialist Printing Manufacturers Association (ESMA). Заедно с партньори от различни индустрии на Drupa 2020 ще бъде изградена цифрова микро фабрика за текстил, която ще може да предложи изцяло завършен продукт – от дизайна до довършителните процеси. 3D симулация на платове с директен трансфер на данни към виртуална и добавена реалност е една от планираните демонстрации. Ежедневно ще се произвежда богато разнообразие от артикули – знамена, тениски, чанти и други. ESMA от своя страна отговаря за богатата и интересна конферентна програма.

Интересните събития обаче не свършват с Touchpoint textile. За поредно издание Drupa Cube ще обедини над 40 лекции с добри практики, които биха могли да послужат като вдъхновение за нови бизнес модели. Фокусът на това издание пада върху иновативните технологии за производство на опаковки, web-to-print решения и нови канали за продажби и сътрудничество. Ще се обърне внимание и на променящите се очаквания при клиентите в културата на социалните мрежи. Всичко това е обособено в пет тематични полета. Сред обявените имена са: James Sommerville, Michael Gale, Jay Mandarino и други.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.drupa.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/