Подаване на текстилен материал без намачкване: Zünd въвежда Cradle Feeder – устройство за текстил

1231
Подаване на текстилен материал без намачкване: Zünd въвежда Cradle Feeder – устройство за текстил

С подаващото устройство за текстил, Zünd пуска на пазара нова система за подаване на ролки, която позволява подаване на разтеглива текстилна медия без набръчкване и без изкривяване.

Zünd въвежда Cradle Feeder

 

Интегрираното управление на краищата осигурява прецизно и надеждно позициониране на материала върху режещата повърхност.

С подаващото устройство за текстил, Zünd пуска на пазара нова система за подаване на ролки, която позволява зареждане на разтеглива текстилна медия без набръчкване и без изкривяване. Интегрираното управление на краищата осигурява прецизно и надеждно позициониране на материала върху режещата повърхност.

Лесна работа, автоматизирани процеси и висококачествени резултати – това са основните изисквания, които трябва да отговарят на най-съвременната система за обработка на роли. Към това добавете гъвкавостта, която е необходима за удовлетворяване на все по-индивидуалните потребности на клиентите. За да отговори на всички тези изисквания, Zünd е добавил захранващо устройство към своя асортимент от автоматизирани устройства за обработка на материали. В основата на новото подаващо устройство е люлката, оборудвана с масив от конвейерни ленти. За ергономично натоварване гърбът на гнездото се накланя надолу. Танцовата лента непрекъснато регистрира колебания в напрежението в мрежата. Ако е необходимо, системата автоматично регулира скоростта на подаване, която също е в синхрон с режещия инструмент и допълнително намалява напрежението и бръчките.

Интелигентното регулиране на ръба непрекъснато контролира точното позициониране на лентата върху режещата повърхност. Ако сензорът открие някакви нередности, подаващото устройство на люлката се регулира автоматично, като коригира подравняването на стойката. Поради тази възможност дори по-малко от перфектно навитите ролки могат да се подават точно върху повърхността на рязане. Когато ролката свърши, процесът на развиване / преместване спира автоматично, което позволява безпроблемно подаване на текстилни ролки дори в случаите, когато краят на материала е прикрепен към ядрото. Тъй като не е необходим вал за задържане на ролката на място, няма конкретни изисквания по отношение на диаметъра или характеристиките на ядрото. Дори ролките с навити, счупени или липсващи ядра са подходящи за обработка с подаващото устройство на люлката.

Подаващото устройство на люлката е подходящо както за развиване, така и за пренавиване на ролки. Когато приключи работата, материалът може лесно да се върне обратно на ролката. Пренавиването на текстилните изделия създава плътни, компактни ролки без въздушни джобове. За още по-голяма гъвкавост, подаващото устройство може да бъде оборудвано, ако е необходимо, с допълнителен вторичен ротор с вал. Новият захранващ механизъм е вече наличен за серията Zünd S3, G3 и D3 (се предлага в ширини от 1800 мм / 71 инча, 2270 мм / 89 инча и 3210 мм / 126 инча). Повече подробности за подаващото устройство за люлка можете да намерите на адрес: www.zund.com

Източник: Zünd Systemtechnik AG

Интернет портал за печатни технологии.