Тотем Груп инсталира първия в България текстилен принтер EFI FabriVU 340i

1972
Тотем Груп инсталира първия в България текстилен принтер EFI FabriVU 340i

За първи път в България, беше доставен и инсталиран високопроизводителен индустриален текстилен принтер на американския гигант EFI – VUTEk FabriVU 340i.

 

 

Анонсиран едва миналата година, този висок клас машина намери своето място и на българския пазар. Фирмата, която вече разполага с тази машина е J-point, като им беше доставена и инсталирана от официалния дистрибутор и сервизен партньор на EFI – Тотем Груп ЕООД.

 

Принтерът е с работна ширина 3,40 м и е предназначен както за директен печат върху текстил, така и за сублимационен трансферен печат.

 

Технологията внедрена в принтера осигурява огромен производствен капацитет и способност да печата със съвършено качество и впечатляваща скорост до 500 м2/ч. Вградения фиксатор позволява директен печат с фиксиране в една стъпка , елиминирайки нуждата от каландър.

 

Другите високотехнологични функции, с които разполага машината целят поддържането на безупречната й работа и осигуряват множество предимства, улесняващи успешното и ефективно изпълнение на печатния процес. Тук e мястото да се спомене, че EFI VUTEk FabriVU 340 е отличен с една от най-престижните награди в дигиталния печат за технически постижения – EDP Award (European Digital Press Award), а именно – “Best Textile Printer”.

 

Някои от възможните приложения са печат на знамена, банери, дисплеи, текстил за интериорен дизайн и много други.

 

Тотем Груп ЕООД предлага разнообразни и комплексни решения за дигитален печат, като е специализиран в текстилния печат. Освен на EFI, фирмата е и официалният представител на: D.Gen, Epson, Transmatic, Eurolaser, Impulsa, Bullmer, Pongs, Sensient, Caldera, Wasatch, Onyx и други.

 

За контакти и запитвания:
Тотем Груп ЕООД
Ул. Търговска 3, 7005 Русе, България
тел: +359 82 595 255
тел: +359 893 273757
e-mail: office@totem-group.eu
web: www.totem-group.eu

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.