Универсално бяло мастило Wilflex за ситопечат върху текстил от PolyOne

1737
Универсално бяло мастило Wilflex за ситопечат върху текстил от PolyOne

PolyOne представи на европейския пазар Wilflex EPIC Single LC White. Това е ново бяло мастило, универсално съвместимо за печат, както на тъкани от полиестер, така и на памук.

Мастилото EPIC Single LC White

 

Мастилото EPIC Single LC White предлага отлична покривност и фиксиране при ниска температура (127-138°).  Висока степен на защита от миграция при печат на полиестерни облекла , също така спомага да се избягва появата на фантомно изображение при подреждане едни върху други на топли облекла веднага след  изваждане от тунелната сушилня при памучни тъкани.  

Редовно ситопечатарите се сблъскват с предизвикателства свързани с разнообразието  на тъканите. Обикновено в рамките на един работен ден,  те работят с облекла от  полиестер,  памук-полиестер и  100% памучни материи.  Често това изисква смяна на мастилата, за да се избегнат различни проблеми, като миграцията при полиестера, фибрилацията при памука и  проблеми с адхезията.

PolyOne разработиха  универсално бяло мастило, за да се справят с този проблем.  Wilflex EPIC Single LC White позволява печат с високо качество на всички материи . Мастилото предлага на сито печатниците възможност за пестене на време , помага им да контролират по-лесно складовите си наличности,  да опростят снабдителната верига и да намалят разходите за съхранение.

EPIC Single LC White е допълнение към продуктовата гама на Wilflex от бели мастила за печат върху текстил . Тя включва:

  • EPIC Sprint White – за печат специално върху 100% памук. Супер непрозрачно и меко на докосване с много кратко време за междинно изсушаване.
  • EPIC Top Score LC White – предназначено за спортни дрехи от 100% полиестер, идеално за къси тиражи;
  • EPIC Performance LC White – комбинира  защита от миграция на цвета при ниска температура на сушене  и изключителна еластичност;
  • EPIC Amazing Bright White – висока непрозрачност с подбрана формула, идеално за печат на материи, които съдържат памук – полиестер.

PolyOne Corporation, е американска компания с приходи за 2016 от 3.3 милиарда долара. Тя е водещ доставчик на специализирани полимерни материали, услуги и решения.  

Източник: polyone.com
Текста написа: Мартин Новев

Официален дистрибутор за България на пластизолни мастила Wilflex е фирма САРВ

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.