Широкоформатният дигитален печат завладява територии в текстилната индустрия на COPI’S

1246
Широкоформатният дигитален печат завладява територии в текстилната индустрия на COPI’S

COPI’S ще стартира от 2 до 4 октомври в Интер Експо Център

COPI’S 2017

 

Организаторите отчитат увеличение на заетите площи с над 20% спрямо предишното издание, гарантирайки демонстрация на най-новите тенденции в използваните материали, техники и технологии в бранша. На събитието ще бъдат показани редица иновативни продукти и машини, чиито премиери преминаха на големите европейски панаири в индустрията през пролетта.

В изложението участват едни от най-утвърдените фирми в бранша, които ще представят и широкоформатен дигитален печат, завладяващ все по-големи територии в текстилната индустрия.

Фирма Мираж Груп ще демонстрира принтер Canon Oce Colorado 1640. Първият Roll-to-Roll продукт, базиран на технологията Canon Uvgel, с европейски дебют на FESPA 2017. Принтерът е с работна ширина 164 см. Марк Уоън, директор на Graphic & Communications Group Canon Europe, споделя мнението си за продукта: „Няколкото европейски производители, които вече са виждали Canon UVgel технологията преди FESPA 2017 – много от които са все по-активни в областта на интериорния дизайн – бяха удивени от качеството на печат и ясно виждат възможностите за прилагане на Océ Colorado за широка гама продукти.“, похвалиха се от Мираж Груп.

На тазгодишното издание на COPI’S Арагорн ще покаже редица новости. Компанията се включва в изложението с различни видове принтери. Сублимационият принтер Roland TexArt RT-640 разполага с най-новото поколение печатаща глава, даваща отлично качество на изображението. Пиезо мастиленоструйната глава има 8 канала, съдържащи 180 дюзи със седем различни размера на капката. Това позволява на RT-640 да постига плавно преливане на тоновете, по-фини детайли и по-наситен, и плътен цвят за постигане на фотографско качество на принтираните изображения. Принтерът може да работи в четирицветен или в осемцветен режим, като при осемцветния режим може да се използват флуоресцентни цветове. Максималната скорост на печат при двупасов режим е 32,6 квадратни метра за час.

 

COPI’S 2017

Фирма Аглика Трейд ще представи машини от най-ново поколение за високоскоростен сублимационен печат и директен дигитален печат върху текстил и хартия. Заедно с тях компанията ще предложи и консумативи, голямо разнообразие от текстилни групи за сублимационен печат, кърпи и одеала, които са произведени в България. Богатият асортимент от домашен текстил покрива изискванията на различни търговски пазари като Ритейл, Хорека, Промо и Платове със специфични характеристики. Модерните мотиви и цветове представляват само част от визията на продуктите.

Добре познатата марка ProTex за многo фирми в текстилния бранш е надежден доставчик на оборудване и мастила за дигитален печат и други процеси в текстилната индустрия. ProTex ще представи Polyprint TexJet Echo и TexJet More принтер Echo, които са идеални за старт в бизнеса. More принтерът е подходящ за текстили с по-голям размер – до 41х95 см. , машината притежава пет цвята СМУК+W мастила. Софтуерът дава точна калкулация за себестойността на печата, оптимизиращ автоматично цветовете и бялата маска.

 

COPI’S 2017

Руен Машинари се включва в изложението със SPRINT 6 – компактна машина за индустриална висококачествена бродерия. С малкото си тегло тя е много подходяща за бърза, мобилна употреба. Машината работи безшумно и това я прави подходяща за употреба в търговската мрежа. Въпреки компактната си структура SPRINT 6 е машина, предлагаща същата прецизност и качество на бродерията, както и големите индустриални бродировъчни машини.

Представените фирми са една малка част от многообразието на конкурентната среда, която ще предложи своите продукти на COPI’S. Сред многообразието от демонстрации, които ще откриете като посетите изложението са качественият и иновативен печат върху различни повърхности, софтуер за автоматизиране на процесите в полиграфията, печат при опаковките и етикетирането, иновативна линия Digital Signage дисплеи и интересни технологични подаръчни аксесоари.

Очакваме ви на COPI’S – изложението, което „подсилва цветовете на есента“. Цялата информация за COPI’S следете в сайта: www.copi-s.com

Интернет портал за печатни технологии.