Achitex Minerva одобрена от ZDHC

115
Achitex Minerva одобрена от ZDHC

ZDHC (Zero Discharge of Hazardous Chemicals) програмата се състои от комплекс изисквания и стандарти, които трябва да се спазват от производителите и доставчици на суровини за тях (тези, които са част от веригата на доставки в текстилната индустрия), като се сведе до минимум  използването на вредни химикали в производствените процеси оказващи въздействие върху околната среда.

 

Zero Discharge of Hazardous Chemicals

Сертификатите, към които Achitex Minerva се придържа през годините, ѝ позволяват да получи достъп до програмата на ZDHC.

Продуктите, които вече са одобрени от GOTS, bluesign или Inditex, се оценяват на основа на стандартите за акредитация на ZDHC и ще бъдат разделени на нива, показващи степента им на съответствие.

Чрез дигиталната платформа ZDHC Gateway е възможно да се направи справка на всички одобрени продукти и тяхното съответствие, както да се получи информация, която вече е проверена и гарантирана от ZDHC, че се работи в пълно съответстивие със стандартите за опазването на околната среда.

Вижте списък със световни брандове, които са сътрудници и работят заедно с ZDHC Gateway, сред които са H&M, Nike, Puma и мн. др.

На сайта на ZDHC Gateway можете да проверите за сертифицираните продукти на AchitexMinerva.

Нека да пазим природата заедно!

Achitex Minerva са химическа компания, производител на мастила и други консумативи за печат за текстилната индустрия.

Източник: Полихром Сервиз

 

Полезно: Продукти на Achitex Minerva в България се предлагат от Полихром Сервиз.

Интернет портал за печатни технологии.