DGI поглъща d.gen

3443
DGI поглъща d.gen

Южнокорейският производител на мастиленоструйни принтери DGI (Digital Graphics Incorporation) обяви на 4 май за поглъщането на друг корейски производител на принтери, компания d.gen. В сайта на компанията публикувано кратко съобщение, че DGI и d.gen се сливат.

 

DGI поглъща d.gen

 

Също така, DGI са публикували документ, подписан от генералния директор на компанията Chhve Don Ho, в който се съобщава, че сливането се извършва с цел увеличаване на капитала и не води до освобождаване на нови акции.

Компания Digital Graphics Incorporation (DGI) е основана през 1985 г. и произвежда широкоформатни мастиленоструйни принтери, включително за печат върху текстил.

Компания d.gen води своята история от 1978г. През 2000 г. тя навлиза в нова фаза на бизнеса, фокусирайки се върху решенията за дигитален печат върху текстил. През 2010 г. d.gen представи индустриалния принтер Teleios на изложението Fespa и показа 3,3 метровия принтер Teleios Grande на ITMA година по-късно. През 2013 г. е разработен сублимационният принтер Papyrus.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.