Epson купува италианският производител на принтери за текстил Robustelli

1084
Epson купува италианският производител на принтери за текстил Robustelli
Spread the love

Италианският филиал на Epson сключи договор за придобиване на 100% от лидера в областта на печата върху текстил Robustelli. Целта е разширяване на отдавнашното сътрудничество между двете компании.

производител на принтери за текстил Robustelli

 

Присъединяването на Robustelli към Epson ще увеличи производствените възможности на групата и ще направи решенията ѝ за печат върху текстил достъпни за повече потребители. Опитът на Robustelli ще ускори развитието на цифрови мастиленоструйни технологии за печат върху текстил и ще позволи на компанията да предложи по-широка продуктова гама. Двете фирми ще поставят акцент върху развойната дейност, за да постигнат тази цел.

Пазарът за дигитален печат върху текстил отбелязва годишен ръст от около 25%. Sunao Murata, изпълнителен директор на звеното за професионален печат на Epson ще бъде назначен за президент на Robustelli. Той коментира: „Това е много вълнуващо развитие за Epson Group. Докато пазарът за висококачествен печат върху текстил се разраства, вярвам, че формализирането на партньорството ни с Robustelli ни поставя в отлична позиция да удовлетворим потребностите на клиентите, които искат да се възползват от предимствата на усъвършенствани решения за цифров печат, които да помогнат на бизнеса им.“

Robustelli се намира в Комо и компания, специализирана в разработка, производство и продажба на инкджет принтери, най вече сериите Monna Lisa. Машините от нея са разработени съвместно с Epson от 2003 насам. Развитието на този наложен продукт ще продължи и след сливането на компаниите.

Източник: global.epson.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.