Epson купува италианският производител на принтери за текстил Robustelli

2212
Epson купува италианският производител на принтери за текстил Robustelli

Италианският филиал на Epson сключи договор за придобиване на 100% от лидера в областта на печата върху текстил Robustelli. Целта е разширяване на отдавнашното сътрудничество между двете компании.

производител на принтери за текстил Robustelli

 

Присъединяването на Robustelli към Epson ще увеличи производствените възможности на групата и ще направи решенията ѝ за печат върху текстил достъпни за повече потребители. Опитът на Robustelli ще ускори развитието на цифрови мастиленоструйни технологии за печат върху текстил и ще позволи на компанията да предложи по-широка продуктова гама. Двете фирми ще поставят акцент върху развойната дейност, за да постигнат тази цел.

Пазарът за дигитален печат върху текстил отбелязва годишен ръст от около 25%. Sunao Murata, изпълнителен директор на звеното за професионален печат на Epson ще бъде назначен за президент на Robustelli. Той коментира: „Това е много вълнуващо развитие за Epson Group. Докато пазарът за висококачествен печат върху текстил се разраства, вярвам, че формализирането на партньорството ни с Robustelli ни поставя в отлична позиция да удовлетворим потребностите на клиентите, които искат да се възползват от предимствата на усъвършенствани решения за цифров печат, които да помогнат на бизнеса им.“

Robustelli се намира в Комо и компания, специализирана в разработка, производство и продажба на инкджет принтери, най вече сериите Monna Lisa. Машините от нея са разработени съвместно с Epson от 2003 насам. Развитието на този наложен продукт ще продължи и след сливането на компаниите.

Източник: global.epson.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.