Konica Minolta създаде “текстилен” филиал в Италия

2082
Konica Minolta създаде “текстилен” филиал в Италия

Konica Minolta обяви придобиването на Verga IT S.r.l.със седалище в Bregnano, Комо, Италия. Това придобиване създаде ново дъщерно дружество наречено Konica Minolta IJ Textile Europe S.r.l., и е първото по рода си извън Япония.

Nassenger

 

Развитието е насочено към увеличаване на продажбите и услугите на Konica Minolta на пазара за мастиленоструен печат върху текстил в Европа. Финансовите условия на придобиването не са били оповестени.

Akiyoshi OhnoПрезидент на новата компания е Akiyoshi Ohno (на снимката), ветеран в индустрията, с богат опит в разработването на нови пазари, приложения, продукти и бизнес отношения. Генерален мениджър на Konica Minolta S.r.l. е Seiji Nakashima, който се присъединил към Konica Minolta с предишен опит като генерален мениджър на NISSHA Europe GmbH, както и като ръководител проекти в NISSHA Printing Co. в Япония.

Връзката между Konica Minolta и Verga е от преди придобиването. Двете компании са работили заедно от 1995 г. насам с продажби на офис оборудване. Откакто Konica Minolta разработи стратегия за своите мастиленоструйни решения(от 2003 г.), Verga поддържа мастиленоструйните решения на Konica Minolta, а от 2004 започва продажби и поддръжка на продуктовата линия Nassenger в Европа. Енрико Верга, главен оперативен директор на новата компания каза: “Ние имахме дълги и успешни отношения с Konica Minolta, и това е естествената следваща стъпка в нашето развитие в един сегмент на индустрията, който бързо се разраства.”

Наличните чрез новосъздадения филиал на Konica Minolta продукти включват Nassenger PRO60, Nassenger PRO120 и Nassenger PRO1000. С производствените си скорости съответно от 60, 120 и 1000 кв. м / час , тези продукти дават възможност на потребителите да печатат върху най-често срещаните материи, включително целулоза, синтетика и материали на основата на протеин като памук, полиестер или коприна. Всички системи използват технологии на Konica Minolta за печатащата глава, управление на мастилото, транспорт, сушене и инструменти за производствен работен поток.

Според пазарната прогноза на InfoTrends, дигиталният печат върху текстил в световен мащаб ще расте с годишен темп от 39% в периода 2013-2018 г. Основните двигатели на този растеж са заложени в променящото се потребителско търсене извън масовото производство и в масовото персонализиране. Дигиталният печат върху текстил е един от примерите, в които свободата на творчеството и дизайна позволява на дизайнерите и марките да предлагат по-голямо разнообразие на клиентите при по-бързо време за изпълнение. По този начин, дигиталният печат дава възможност за бърза смяна на заданията, намаляване на инструменталната екипировка, както и възможност за незабавно производство на по-къси тиражи.

Един от основните приноси на цифровия печат върху текстил е въздействието му върху околната среда, който позволява значително намаляване на потреблението на вода, водещо до намаляване на потреблението на енергия, емисиите на CO2 и замърсителите. Това са важни ползи за собствениците на марки, които искат да подобрят значително въздействието си върху околната среда и приемащи дигиталния печат върху текстил.

Водени от това търсене на цифров печат върху текстил, Konica Minolta избрат най-доброто време да направят стратегическия ход за позиционирането си в Италия – центърът на един изключително важен район за производство на текстил, където са активни и много други компании като Aleph / Mimaki, ATP Color , F-Tex, MS / Dover, QualiJet, Reggiani, Robustelli / EPSON.

Източник: blog.infotrends.com
Преведе: Мария Шабанска

Интернет портал за печатни технологии.