Kornit планира да постави нови стандарти в текстилния печат с новата Paradigm II

1996
Kornit планира да постави нови стандарти в текстилния печат с новата Paradigm II

Kornit Digital ще представи новата си машина за печат върху текстил Paradigm II на шоуто Imprinted Sportswear в САЩ през следващата седмица.

Paradigm II

 

Принтерът съчетава ефективни възможности, които според производителя ще помогнат на потребителите да се възползват от възможностите му за пълноцветен печат в малки тиражи и да създадат ефекти, които са невъзможни чрез ситопечат, като фотореалистични тонове на кожата и плавни преливки. С помощта на системата на Kornit NeoPigment, машината печата ефективно на тъмен текстил, както и на често срещани материали като ликра, кожа и деним.

„Започваме 2015 като вдъхновяваме специалистите по ситопечат да интегрират дигиталното производство в съществуващите си линии,“ каза Guy Zimmerman, изпълнителен вицепрезидент на маркетинга и бизнес развитието в Kornit Digital. „Това ще им донесе вълнуващи възможности, базирани на надеждна и иновативна технология с резултати с изключително качество, като персонализация, производство на малки тиражи и огромна гъвкавост. Резултатът е универсална и практическа възможност за потребителите, които искат да се възползват от нарастващото търсене на къси тиражи.“

Paradigm II печата на до 200 облекла за час и използва осем печатащи глави Spectra Dimatix Polaris, които позволяват на машината да работи без прекъсване за дълги периоди. Принтерът предлага широка цветова гама и разделителна способност от 600 dpi.

Източник: outputmagazine.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.