Kornit Presto – ново решение за печат върху текстил в една стъпка

1311
Kornit Presto – ново решение за печат върху текстил в една стъпка

Kornit Digital представи нова система Kornit Presto, единственото индустриално решение на пазара, което предлага директен печат върху текстил.

Kornit Presto

 

Kornit Presto премахва необходимостта от допълнителна обработка преди и след печата и позволява висококачествен печат на изключително много типове тъкани за много приложения. Kornit Presto не изразходва вода в печатния процес, което го прави най-екологичното решение за директен печат върху текстил на пазара.

NeoPigment Robusto
Kornit Presto използва новите пигментни мастила NeoPigment Robusto. Тези мастила са интегрирани в патентования процес Kornit NeoPigmen и гарантират устойчивост на изпиране и износване, които надхвърлят стандартите на индустрията върху различни материали и с различни приложения. Robusto предлага по-бързо създаване на химическа и физическа връзка. Това позволява значително по-кратко време за фиксиране, съчетано с водещо за индустрията качество и широка цветова гама. Мастилата NeoPigment Robusto са разработени с акцент върху екологията и са сертифицирани с ECO PASSPORT и GOTS.

Kornit Presto е подходящо решение за различни типове приложения и бизнес модели в различни сегменти на индустрията. Сред тях са сегменти с бърз ръст като мода по заявка и декорация за дома. Той е решение с висока производителност, което е налично в различни конфигурации и може да печата до 450 кв. м. в час.

Gart Davis, изпълнителен директор на Spoonflower, първата онлайн услуга в света за печат и дизайн на платове в света и отдавнашен клиент на Kornit, коментира: „Бяхме развълнувани да имаме шанса да тестваме новата система. Установихме, че тя няма аналог. Presto печата превъзходно на всички типове текстил, с една стъпка, чрез екологичен сух процес и сега с висока производителност. Партньорството ни с Kornit продължава мисията ни да създаваме персонализирани платове за дизайнери, индивидуални клиенти и малки компании по целия свят. Нямаме търпение да започнем.“

Kornit Presto ще излезе на ITMA Барселона (20-26 юни, 2019).

Източник: пресинформация на Kornit
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.