Mimaki пусна на пазара нов текстилен принтер

2191
Mimaki пусна на пазара нов текстилен принтер

Широкоформатният сублимационен принтер TS300P-1800 е насочен към пазарите за печат на платове и фолиа.

Широкоформатният сублимационен принтер TS300P-1800

 

TS300P-1800 печата рола-към-рола с широчина до 1,8 м и е предназначен за печат върху трансферна хартия тънка до 50 г/м2, с което се намаляват общите разходи и се увеличава на гъвкавостта на приложенията. Принтерът може да печата до 26-38 кв.м на час при стандартна настройка с четири цветни мастила и 14-20 кв.м на час с шест цвята.

Маркетинг мениджърът Brad Creighton казва, че машината ще се хареса на нарастващия пазар за спортни облекла, но също и на производителите на гъвкава визуална комуникация. Освен това две фирми вече са направили поръчки. Той казва, че мощното ваккумно подаване държи материала здраво и набръчкването е сведено до минимум.

TS300P използва разработеното и произведено от Mimaki сублимационно мастило Sb410, които намаляват производствените разходи и печатат ярки цветове с ниска емисия на дим.

Mimaki стартира също и CFL-605RT, 20 инчов мултифункционален компактен плосък режещ плотер за опаковки, който лесно може да бъде прикрепен към съществуващ принтер. Creighton казва, че ключовите му характеристики включват възвратно-постъпателно рязане, подходящо за материали с дебелина до 10 мм, като пенести материали за изолации, гъба или картон. Това дава възможност за лесно създаване и предоставяне на висококачествени, икономически ефективни дизайни. Плотерът поддържа производство по заявка и осигурява решение за бързо реагиране за производство на малки тиражи или персонализирани оригинални стоки, мостри и прототипи на опаковки.

Източник: www.proprint.com.au
Текста написа: Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.