MTEX представи принтерите за директен печат върху текстил Vision и Blue

3985
MTEX представи принтерите за директен печат върху текстил Vision и Blue

MTEX Solutions представи два нови цифрови принтери за директен печат върху текстил, базовият MTEX Blue с ширина на печат 1,6м и 1,85 метровия MTEX Vision.

MTEX Blue MTEX Vision

 

MTEX Blue е четирицветен принтер за печат от рола на рола, насочен към компании, които искат да навлезат в цифровия печат върху текстил. Той използва печатащи глави Epson DX 7 и има разделителна способност от 1440dpi, двулитров резервоар за мастило и вградена система за термично фиксиране на мастилата.

MTEX Vision, който вече е на пазара, предлага директен печат върху разтягащи се материи и може да бъде поръчан във вариант с четири или осем цвята. Той използва печатащи глави Ricoh Gen 5 и има максимална разделителна способност от 1200dpi.

Възможностите на MTEX Vision включват адхезивна конвейерна транспортна система за платове, които се разтягат и вграден барабан, който се нагрява, за да фиксира мастилата. MTEX Vision се предлага с пигментни мастила за тъкани от комбинации от памук и полиестер и естествени влакна или с директни дисперсионни мастила за полиестер.

Изпълнителният директор на MTEX Eloi Ferreira каза: „Пазарът на директен печат върху текстил показва впечатляващ ръст и става все по-достъпен, като предлага наистина новаторски възможности, обединени в един лесен за прилагане процес.

Източник: outputmagazine.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.