Mutoh ще представи 3 нови модели текстилни принтери на ITMA 2015

2259
Mutoh ще представи 3 нови модели текстилни принтери на ITMA 2015

MUTOH ще представи широкоформатни дигитални печатни решения за трансфер и директен печат върху текстил в зала 18, щанд G115.

На предстоящото изложението Itma 2015 в Милано, Италия (12-19.11.2015), което е най-престижното текстилно събитие в света, MUTOH ще представи широкоформатни дигитални печатни решения за трансфер и директен печат върху текстил в зала 18, щанд G115.

Най-впечатляващи ще бъдат чисто новият широкоформатен принтер ValueJet 1938TX с ширина 1910 мм с две шахматно разположени печатащи глави за директни висококачествени отпечатъци върху текстил и новият DTG (Direct-To-Garment) десктоп принтер за директен печат върху дрехи ValueJet 404GT CMYK & ValueJet 405GT CMYK + Бяло.

Mutoh също ще демонстрира сублимационните принтери ValueJet 1638WX с ширина 1625 мм и DrafStation RJ-900XG с ширина 1080 мм, подходящи за печат върху хартия и директен печат върху полиестер със затворена структура. А за интериорни приложения ще видите новият ValueJet 1624X еко/милд-солвентен принтер, наследник на най-добрия бестселър на Mutoh – модела ValueJet 1624. За вдъхновение на професионалистите в текстилната индустрия ще бъде показано голямо разнообразие от завършени рекламни приложения. С безбройните си възможности за текстилни декорации, широкоформатните принтери на Mutoh бързо ще намерят място в бизнеса на професионалистите.

Нов широкоформатен текстилен принтер за директен печат върху плат ValueJet 1938TX

mutoh_valuejet_1938

Проектиран и произведен в Япония, чисто новият VJ-1938TX, широк 1910 мм с две шахматно разположени печатащи глави е специализиран за къси тиражи и персонализирано производство на облекло, тапицерия, модни облекла, бански костюми, интериорен текстил, домашен текстил, знамена и др.
Машината изложена на Itma ще използва новите водно базирани мастила на Mutoh – Ökotex, които са съвместими текстилни пигментни мастила за директен печат върху памук, изкуствена коприна или смесени тъкани. Сред основните характеристиките на принтера са вградения слот за отвеждане на мастилото и най-новата усъвършенствана система за подаване на медията и поемащо устройство.

Принтерът VJ-1938TX също може да работи както с директните дисперсни мастила на Mutoh серия DD, така и с универсалните сублимационни мастила за директен печат върху полиестер от серията DS2.

Предимства на VJ-1938TX
• Две шахматно разположени печатащи глави с последно поколение мастиленоструйна пиезо печатна технология.
• Печат с променлив размер на капката – широк диапазон от капки, групирани по размер в три семейства. Малките капки са подходящи за тънки платове, докато по-големите капчици са идеални за по-дебели платове, изискващи по-голямо намастиляване.
• Резолюция на печат до 1440 dpi.
• Просвет на главата до 6 мм за работа с широк набор платове.
• Типични производствени скорости с високо качество на печат до 40 м²/ч.
• Изцяло ново проектирана, висок клас система за подаване на медията, с предно и задно опъване и поемащо устройство за ролки с тегло до 100 кг. Подходяща за неразтеглив текстил със затворена или отворена структура.
• Позволява печат с ролки навити и по двата начина.
• Интегрирана система със слот за платове с отворена структура.
• Мастила :
– Водно базирани пигментни текстилни мастила на Mutoh. Те са едно екологично решение използващо температурна фиксация. Процеса не изисква вода за допълнителна обработка (напр. пране или фиксиране на цветовете с пара). Подходящи са за печат върху памук, коприна, вискоза и платове със смесен състав.
– Mutoh универсални сублимационни мастила (серия DS2) за трансферен или директен печат върху полиестер (мин. 80 % PES).
– Mutoh директни дисперсни мастила (серия DD) за директен печат върху полиестер (мин. 80 % PES).

Нови DTG принтери за директен печат върху дрехи ValueJet 404GT/405GT

dtg_valuejet_404gt

VJ-404/405GT са първите принтери на Mutoh за директен печат върху дрехи. VJ-404GT работи с CMYK, а VJ-405GT работи с CMYK + Бяло и има вградена система за циркулация на бялото мастило.
И двата настолни модели DTG принтери са специално проектирани за директен печат върху фланелки, шапки, текстилни торбички, обувки и др.

Те имат голяма работна площ и високо качество на печат плюс лесен за работа LCD дисплей. Могат да бъдат оборудвани с различни по размер сменяеми плочи.

Предимства на VJ-404/405GT
• Компактен и надежден принтер за директен печат върху текстил.
• Мастиленоструйна пиезо печатна технология с променлив размер на капката.
• Резолюция на печат до 1200 x 1200 dpi.
• Mutoh водно базираните пигментни текстилни мастила позволяват печат върху памучни бленди до 100% или 100% полиестерен текстил. За да се гарантира съвместимостта на текстила и да се подобри издръжливостта на пране, Mutoh предлага различни препарати за предварителна обработка на текстила.
• Сменяеми плочи с размери до 404 x 584 мм (S, M, L, XL, XXL)
• Удобен за потребителя дизайн със 7 инчов LCD touch дисплей.
• Windows драйвер и инсталатор
• Лесен за работа специализиран софтуер на Mutoh за оформление и печат.

itma_2015

 

Източник: adcom.bg

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.