Tiger-1800B – нов производствен текстилен принтер от Mimaki

1114
Tiger-1800B – нов производствен текстилен принтер от Mimaki

Клиентите са предизвикани да „Заслужат тигровите си раета“ докато се включват в трансформацията на печата върху дрехи и текстил от аналогови към цифрови технологии.

 

производствен текстилен принтер от MImaki

Новата машина от Mimaki, Tiger-1800B се предлага във версии за директен печат върху текстил (реактивни мастила) и сублимационна (термотрансферна) версия. Максималната скорост на печат е 385 m2/h. Tiger-1800B е подходящ за производствени среди с високо натоварване, които традиционно използват аналогови методи за печат. Това позволява използване на предимствата на цифровия печат дори за по-големи тиражи. Така късите тиражи и персонализираните тъкани, дрехи и пробни бройки стават по-ефективни и изгодни.

 

производствен текстилен принтер от MImaki

Трансформация на пазара
„Mimaki е сред първите компании в дигиталния печат на текстил, от 1998,” каза Ronald van den Broek, генерален мениджър на Mimaki Europe. „През следващите години натрупахме задълбочен опит с печата върху текстил и надеждни решения за печат на текстил. Разработихме и предложихме на пазара водеща гама мастила, която позволява печат върху практически всяка материя на пазара. С Tiger-1800B, преминаваме от офертите за ниско и средно натоварване към истински производствен модел, който ще помогне за ускоряване на аналогово-дигиталната трансформация, която протича в индустрията. Дигиталният печат върху текстил има ръст от средно 30% през последните пет години и вярваме, че ще навлезе в период на още по-интензивен растеж в следващите години.”

Цялостни решения
В друг ход, който цели разширяване на ролята на дигиталния печат в пазара на текстил и дрехи, Mimaki Europe са формирали съвместно дружество с BOMPAN, водещ италиански дистрибутор. Целта му е да представи цялостни решения, които включват обработка преди и след печата и популяризират дигиталните технологии на пазара. За да осигури ефективни цялостни решения, Mimaki купи La Meccanica, производител на дигитални принтери за текстил с над 40 годишна история на пазара и Rimslow Global, водещ производител на машини за обработка на текстил преди и след печата.

Източник: mimakieurope.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.